Jak řešit různé typy nádob

Někdy se může stát, že máme k dispozici nádobu pro aranžování květin, která má nerovné či úzké dno. Tyto nedokonalosti mohou způsobit, že kenzan, který používáme k upevnění květin, se naklání nebo je náchylný k posunutí.

Dalším možným problémem může být výška nádoby, do kterého kenzan jednoduše zapadne, což může ztížit manipulaci s květinami a upevnění kenzanu na správném místě. Abyste předešli těmto problémům a dosáhli elegantního aranžování květin s použitím kenzanu, můžete zvážit následující tipy:

 

 

1. problém: nádoba s nerovným dnem

Někdy se může stát, že nádoba, kterou máme k dispozici, má nerovné dno. To může způsobit, že kenzan se naklání nebo je náchylný k posunutí.

 

Řešení: Dekorační kamínky, písek nebo fixační páska

Jednoduchým a esteticky příjemným řešením je zasypat dno nádoby dekoračními kamínky nebo jemným pískem. Tímto způsobem můžeme vytvořit rovnou a stabilní podložku pro kenzan. Stačí jednoduše rovnoměrně rozprostřít kamínky nebo písek po celé ploše dna nádoby, a poté pečlivě umístit kenzan na tuto podložku. Díky tomu bude kenzan pevně držet a vaše květinová aranžmá bude stabilní a bezpečné.

 

 

 

pomůcky

 

 

2. problém: nádoba s úzkým dnem

Naopak, některé nádoby mohou mít úzké dno, které nedovoluje vložení kenzanu a může být daná nádoba prostě příliš malá nebo úzká pro průměr kenzanu.

 

Řešení: Zvětšení prostoru pomocí dekoračních kamínků nebo písku

Podobným řešením pomocí dekoračních kamínků rozšíříme dostupný prostor pro umístění kenzanu. Stačí opět jednoduše rovnoměrně rozprostřít kamínky nebo písek po celé ploše dna nádoby, což umožní kenzanu lepší podporu a pevné uchycení. Takto vaše květinové aranžmá získá stabilní základ a příjemný vzhled.

 

 

3. problém: vysoká nádoba

 

Pokud se setkáme s vysokou nádobou a krátkými stonky květin, může to být výzva vytvořit harmonickou aranži bez toho, aby květiny příliš zapadly do nádoby.

 

Řešení: Zvýšení dna pomocí dekoračních kamínků

Pro zvýšení dna nádoby a vytvoření stabilní platformy pro aranžování květin můžeme opět využít dekorační kamínky. Stačí naskládat kamínky na dno nádoby a tím zvýšit úroveň dna. Tato zvýšená plocha poskytne dostatek prostoru pro umístění kenzanu a květin, aniž by se květiny ztrácely v hloubce nádoby.

                     

Zpět do obchodu